SD kidnappar mina svenska värderingar

På tal om SD’s kvinno- (människo-/Sverige-) fientliga politik. Jag får inte bort värken ur magen, fantastiskt väder till trots. Jag sitter i solen och känner mig som Munchs ”Skriet”. Jag får inte ihop det, hittar varken logik eller vilja att förbättra vårt samhälle. Bara trångsynthet, maktlystnad och en nationell fåfänga som får mig att skruva på mig av genans. Framför allt hittar jag inte Sverige, trots vurmen för ”svenska värderingar”. 

Jag läser mycket historia (rekommenderas varmt). Det hjälper mig att förstå. Och det enda jag hittar i SD’s politik är en skrämmande likhet med Munchen på 20- och 30-talet. Nationalsocialismens vagga känns kusligt nära. Viljan att kuva och rensa ut är densamma, retoriken på pricken. Det är bara att bocka av och vi bör ta det på fullaste allvar.

Åter till Sverige sommaren 2018. Mitt Sverige som är ledande i världen inom så många områden rörande jämställdhet och mänskliga rättigheter. Som jag är så förbannat stolt över! Det är lätt att bli hemmablind och bekväm och glömma att det som känns självklart i dag har mindre än 50 år på nacken. Det är inte hugget i sten. Luta oss tillbaka? Skulle inte tro det. Vi måste vara beredda på att kämpa för det om och om igen.

Det här är mitt Sverige i årtal. Svenska värderingar som jag är född och uppvuxen med. Enligt SD’s partiprogram har jag fel. SD vill kidnappa mina svenska värderingar och stöpa om dem till något jag absolut inte kan stå för. En röst för SD är därför inte bara en främlingsfientlig röst, det är även en röst mot allt vi svenskar hittills har åstadkommit:

1971 - Sambeskattningen slopas
1973 - Delegation för jämställdhet
1974 - Aborträtten som den ser ut i dag
1980 - Sveriges första jämställdhetslag och en jämställdhetsombudsman
1995 - Den första pappamånaden införs i föräldraförsäkringen
2003 - Adoption tillåts för samkönade par
2009 - Samkönade äktenskap tillåts
2016 - Vårdnadsbidraget avskaffas
1/1 2018 - Jämställdhetsmyndigheten inrättas
1/7 2018 - Samtyckeslag

#ravsaxen #hearmeroar #svenskavärderingar #rörinteaborträtten #minkroppmittbeslut #val2018 #jävlatlivrädd

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln