Vi är inte förhandlingsbara

Rävsaxen blogginlägg: Vi är inte förhandlingsbara

Med risk för att upprepa mig och bli vass i tonen, men det kan inte sägas nog många gånger, särskilt inte i högerextrema botars tid: 

Det är för mig helt obegripligt hur Du, en av 26,5% av Sveriges män, mer än var femte svensk man, enligt senaste mätningen (än mer obegripligt med kvinnorna, men de är i alla fall färre) är beredd att förhandla bort mina, homosexuella och transpersoners rättigheter. Till våra kroppar, vår valfrihet, vår självständighet. Till jämlikhet och jämställdhet. Till samma rättigheter som du har och tar för givna. Som du själv aldrig för ens en sekund skulle avstå från. Hur kan du aktivt, och med berått mod, bidra till att rasera vår trygghet? Vår framtid? För det är exakt vad du gör när du lägger din röst på Sverigedemokraterna. Blundar du för det? Eller tycker du att det är ett rimligt pris att betala? Du som ändå inte behöver stå för ett nickel av notan.

Hur vågar du kohandla om våra liv? Är du så blind att du inte förstår högerextrema budskap? Är du en av dem som delar botinlägg utan att fatta att du är en nyttig idiot? Eller är du så arrogant att du struntar i vilket? Kan du ärligt säga att din vilja att slippa se invandrare på gatorna är så stor att du skiter i övriga konsekvenser? Eller du kanske till och med tycker att den är bra? Den kvinnofientliga agendan. Att kvinnan egentligen bör veta sin plats. Att män bör bestämma över kvinnans kropp, ekonomi och allmänna rörelseutrymme? Att homo- och transsexuella inte är värda att leva i samma frihet som du. Den frihet du själv har och tar för given.

Hur är det nu? Har du koll på din agenda? Skiter du i oss? Är vi spillet du är beredd att ta? För inte fan är det för vår skull du rösta på ett främlings- och kvinnofientligt, homofobiskt parti. 

Snälla, snälla du. Sätt dig ned en stund, se dig om. Ta en kaffe. Är din värld så fasansfull? Lever du i en kris så stor att du har rätt att trampa ned halva befolkningen bara för att få skrika #jagärinterasistmen? Ser du verkligen ingen annan väg än att förändra samhället i grunden? Är det verkligen i den riktningen du vill driva Sverige? Jag kan inte tro det. Visst är du klokare än så? Visst förstår du att frihet är värd att försvara? Visst ser du mig som en jämlike? 

Snälla, svik mig inte. Kringskär inte min frihet, begränsa mig inte. Ryck inte mattan under mina fötter. Låt mig slippa vara rädd för dig. För just nu är jag oerhört rädd för dig, för din makt och din blinda arrogans. Vi är många som är rädda. Mer rädda för dig än för all migration i världen. Och jag tror tyvärr att du vet precis vad du gör. Du helyllesvenske man. Men det här är på allvar. Du måste faktiskt välja. Vi är inte förhandlingsbara. Aldrig någonsin.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln