Jag hatar männen som fick mig att hata

Rävsaxen blogginlägg: Jag hatar männen som fick mig att hata

Jag föddes till feminist under mina år i Asien och Afrika. Det var en svår förlossning som tog sin början på Phuket. I Thailand, tidigt nummer ett på min bucket list (strax före en tur på Amazonfloden och Depeche Mode live). Mina drömmars Thailand. Jag anlände skyddslös och oförberedd. Till mitt livs första stora kärlek. Mitt första brustna hjärta. Min kraschlandning in i verkligheten. Jag var huvudlöst förälskad redan innan vi möttes. Jag älskade från första stund. Jag njöt, och jag saknar. Jag saknar fortfarande.

Men mitt liv i Thailand krossade även mitt hjärta. Fullständigt och brutalt. Där väcktes och frodades min misantropi. Där brast tilliten. Mitt i paradiset tappade jag nästan hela min tro på mänskligheten. Det var inte Thailands fel. Naturligtvis. Inte dess människor eller natur. Inte dess klimat eller kultur. Det var alla jävla as till män. De förbannade parasiterna, huvudsakligen från västvärlden och Japan, som våldtog och missbrukade människor på de mest fasansfulla sätt. Hänsynslöst. Som semesternöje och avkoppling. De odjur som ännu gör delar av Thailand till helveteshål. Jag hatar dem. Hat är ett starkt ord med oerhörd kraft. Men det finns inget annat som passar här. Jag har ingen nåd. Inte ett uns. Jag hatar.

En tidig morgon under min löprunda, ljummet och fuktigt, ljuset ännu knappt skönjbart, snubblar jag över en ung flickas fötter. Vid vägkanten. En glittrig stilettsko saknas. Huvudet i diket, håret i leran. Prostituerad och definitivt utnyttjad långt över vad hon fått betalt för. Medvetslös och mycket blodig.
Hon var bara en av många misshandlade horor. Jag såg dem ofta. Jag stod bredvid men det åt mig.

Hon överlevde, fortsatte att hänga i barerna. Sälja sin kropp till sexköpare som ansåg att lågbudgetsex är en rättighet och att prostitution är en transaktion med samtycke. Till män som frossade bland reavarorna. Slit och släng lilla kropp. Vad skulle hon annars göra? Money talks. Life goes on.

Hur många barn mötte jag? Hundratals? Tusental? Småpojkar som lät sig rövknullas blodiga av fullvuxna män för en Cola och en piratkopierad märkest-shirt. Som drog ned byxorna för vem som helst som log mot dem. Som för länge sedan slutat bry sig. De med tomma blickar. Vad blev det av deras liv? Är det ett liv?

Rat, en sjuttonårig kathoey. Graciös som en ballerina. Hen flöt fram, fick mig att känns mig som en flodhäst. En av de vackraste själar jag mött. Så oerhört insiktsfull och förlåtande, 90 år klok i en sönderknullad barnkropp. Rat var vacker även som död. I utsökt make up och trasig syntetkimono hängde hen sig i en tysk horbocks kyffiga hotellbadrum. En flykt och en förstklassig hämd. Touché. Tysken blev förbannad. Jag grät, kräktes blod och började hata.

Det blev inga rubriker. Just inget ståhej. Det blev det sällan. Money talks. Det hände ju mest varje dag. Människosvinnet. De liv som går åt när priviligierade män gör vad patriarkatet tillåter dem att göra. Härska och söndra. Som jag hatade dem. De männen hatar jag gränslöst. Jag såg dem komma i organiserade grupper. Chartrade sexresor. Horder av äckel med reseledare och allt. Kackerlackor. Jag såg dem bosätta sig, hålla sig med olika prostituerade varje dag, ibland enligt ett schema. Rata och välja ut nya. Kvinnor, män, barn. Den som betalar äger hela jävla smörgåsbordet. Varje liten kropp. Jag lovar, det händer på riktigt. Jag har sett dem. Männen. Långa, korta, vita, asiater, svarta, feta, magra, unga och gamla. Det finns inga särdrag, ingen speciell sort. Det är vilken man som helst. Det insåg jag.

Men en sak har de alla gemensamt. De utövar sin makt. De tar för sig. De anser sig ha rättigheter. Till andra människor. De hittar en plats där de kan härja och missbruka liv med minsta möjliga motstånde. De utnyttjar. Brutalt. De tror att andra människor finns till för deras sjuka begär. Vissa av dem tror till och med, på fullaste allvar, att barnen, ungdomarna, kvinnorna och männen de utnyttjar, faktiskt tycker om det. Tycker om dem. Eftersom de skrattar och ler. Säger vad köparen vill höra. Gör som de blir tillsagda.

Din dumma, dumma jävel. Jag hoppas att du dör en lika plågsam död som det helvete du åsamkar dina offer. De offer som jag kände och de jag aldrig lärde känna. De människor du förstörde, och tro mig, de log inte när du vände ryggen till. De hatade dig. Gränslöst.

Sexköpare och pedofiler finns här. Precis här. Nu. Glöm aldrig det. Och det finns inga särdrag, ingen speciell sort. Inte här heller, hemma i höstkrispiga Norrbotten. Skitjobbigt att ta in, men det är och kan vara vilken man som helt. Fråga polisen, fråga hororna. #inteallamän, tack och lov, men prostitution pågår 24/7 och Någon är den man som håller verksamheten rullande. Någon bokar sexmöten i mobilen. Lätt som en plätt. Någon prutar om priset på kropp. Det är ju en affärsöverenskommelse. Bara business. Men vem är denne Någon? Ingen du känner, eller hur? Definitivt inte du, eller hur? Men vem?

#inteallamän, tack och lov. Men vissa män missbrukar kvinnor och unga flickor dagligen. Om inte i praktiken så genom porrkonsumtion. Några män går längre, de köper kroppar. Det är ingen speciell man. Denne Någon. Det finns inga särdrag. Det här är verkligheten: Det kan vara din sambo som får sig en Swishbetald avsugning innan han hämtar ungarna på dagis. Din kollega som har en trist tisdagskväll och skickar ett mess till sin lokala hora. Eller din pappa som träffar en ”eskort” ett par gånger i månaden eller under jobbresan. För avslappning och lite vardagslyx. Fint och belevat. En enkel transaktion i samförstånd. Bara business. Pappor, söner, bröder, polare, kollegor, makar, sambor. Bra killar allihop. Inga odjur, inga jävla as. Bara Någon som behöver koppla av lite. Och vad fan, han har ju betalat för sig. Eller hur? Det är i samförstånd, i samtycke. Eller hur?
Eller?


Vill du veta hur våra svenska prostituerade har det och hur svenska sexköpare beter sig? Välkommen på en bumpy ride mot medvetenhet. Följ på Instagram och #tasnacket:

@intedinhora @prostitutionens_verklighet @prostituerad_less och @shittorskarsays. Följ även @viskansviol med ett förflutet inom prostitution samt @intedinhora 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln