Jag är en normfånge på rymmarstråt

Jag är feminist av många anledningar, men kanske främst av två. Hopp och förtvivlan.

Hopp eftersom det är vad jämlikhet och jämställdhet är för mig. Jag drömmer om ett samhälle som genomsyras av ett feministiskt synsätt, ett bättre samhälle, för alla. Kvinnor, män, gedner fluids, barn. En feministisk politik ger en bättre värld. Det är min absoluta övertygelse. Varför? Det skriver jag om här.

Förtvivlan eftersom jag inser hur hårt vi sitter fast i patriarkala normer. En rävsax. Hur styrda vi är av gamla mönster. Verklig jämställdhet har aldrig någonsin har existerat. Framåt är obruten mark och det kostar på att streta genom djungeln av normer och motstånd. Ofta är det en riktig Sisyfosvandring. Och då hör jag som vit svensk kvinna ändå till de allra mest priviligerade. Det är mitt ansvar att pilla i sår och bryta mark. Det skriver jag om.

Jag skriver även om utmattning. En annan rävsax. Om hur det är att leva med utmattning, och i sviterna av. Om skam och hopplöshet när du aldrig orkar. Om "diffusa symptom", multiproblematik, referensvärden och hur svårt det är att få gehör för kvinnoproblem. Om en allmänvård som inte tar oss på allvar och hur halvt uppgivna kvinnor diagnostiserar sig själva med hjälp av Google. 

Rävsaxen finns för mitt eget höga nöjes, eller snare missnöjes skull.
Rävsaxen är mitt privata men offentliga rum av frustration. Av hopp och förtvivlan. Här ryter jag ifrån, delar feministiska rants, rabblar historia, överanvänder mina stilistiska darlings, svävar ut i politiska analyser, blöder offentligt och skakar gallren tills de lossnar lite.
Jag är en normfånge på rymmarstråt. Ett steg i taget tar jag mig ut. 

Läs mig här!
Men inte om du är ute efter feelgood.

Rävsaxen finns även på Facebook och Instagram.